Τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριος 2019 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 5 1 2 3
week 6 4 5 6 7 8 9 10
week 7 11 12 13 14 15 16 17
week 8 18 19 20 21 22 23 24
week 9 25 26 27 28
Κανένα γεγονός

Ρύζι Πουλάου - Συνταγή Γιογκικής Διατροφής

Το ρύζι πουλάου είναι μια νόστιμη τροφή που μπορεί να στολίσει κάθε τραπέζι. Στο ρύζι πουλάου μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικά θέλετε, όπως κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια, μελιτζάνα.

Η ποσότητα αυτή είναι για τέσσερις κανονικές μερίδες ή για οκτώ μέχρι δέκα για γαρνιτούρα. Συνοδεύεται από κόκκινη άτσα ή από άτσα με ινδοκάρυδο.

 

  • 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 φλιτζάνι  ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια ή κάσιους)
  • υλικά για βάση
  • αλάτι
  • πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζετε το ρύζι (όπως παραπάνω) και το στραγγίζετε. Κόβετε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα καρότα σε μικρά κυβάκια 1/2 -1εκ. και τα τηγανίζετε. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζετε σε απορροφητικό  χαρτί.

Φτιάχνετε μια βάση (δείτε την συνταγή για βάση) με φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα (όχι κρεμμύδι , όχι σκόρδο). Ανακατεύετε το ρύζι με τη βάση και τα τηγανισμένα λαχανικά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τους ξηρούς καρπούς.

 

* Η συνταγή είναι από το βιβλίο  "Η γιογκική κουζίνα θρεπτική χορτοφαγική διατροφή" εκδόσεις Garuda.