01 02 03 04 05 06 07 08

Το ΥSM έχει ολοκληρώσει τον κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξής του, που υπηρετούσε για δεκατρία χρόνια, τον σκοπό της ευρύτερης διάδοσης της γιόγκα.

Επισκεφθείτε το νέο μας site, www.nirvikalpa.gr, όπου θα βρείτε όλες τις δραστηριότητές της Σουάμι Νιρβικάλπα και τους χώρους που αυτές φιλοξενούνται.

Τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30
Κανένα γεγονός

Το άρθρο του μήνα - Δεκέμβριος 2014

Ανακούφιση από το στρες των εορτών

 

HolidayΑυτή τη χρονιά, βάλτε προσωρινά στην άκρη τη λίστα με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας, για να ασχοληθείτε με αυτό που έχει πραγματικό νόημα: να επαναφέρουμε τη χαρά στην εορταστική περίοδο!

Οι γιορτές είναι περίοδος ανάπαυλας και ξεκούρασης. Κι όμως συχνά είμαστε τόσο βιαστικοί και απασχολημένοι ώστε συνήθως παραμελούμε όλα αυτά που κατά βάθος θα θέλαμε να κάνουμε: να συνδεθούμε με την ατμόσφαιρα των ημερών, να εκτιμήσουμε την καλή παρέα, να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη και να γιορτάσουμε. Απεναντίας, καταλήγουμε να συσσωρεύουμε μακροσκελείς λίστες εκκρεμοτήτων, να διαταράσσουμε τους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και να περιφερόμαστε από τη μια πρόσκληση στην άλλη άυπνοι και εξαντλημένοι.

Αυτός ο δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα σε αύξηση του στρες και εξουθένωση. Για να τον αποφύγετε, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε τρεις απλές οδηγίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ισορροπία σας κατά τη διάρκεια των γιορτών:

1. Τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της μέρας σταματήστε ότι κι αν κάνετε για πέντε λεπτά. Είναι ένας απλός τρόπος για να συγκεντρωθείτε στο παρόν και να παρατηρήσετε με επίγνωση αν και κατά πόσο σας εκφράζει αυτό που κάνετε (ή αγοράζετε). Επαναφέρετε για λίγο την προσοχή στην αναπνοή και το σώμα σας, χωρίς να παρεμβαίνετε για να αλλάξετε αυτό που νιώθετε. Προσπαθήστε να μην παρασύρεστε σε ανήσυχες σκέψεις για το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις σας – μπορείτε να τα ξαναπιάσετε από εκεί ακριβώς που τα αφήσετε μόλις τελειώσει η σύντομη αυτή χαλάρωση.

2. Δοκιμάστε να πείτε όχι σε μερικές προσκλήσεις αυτή τη χρονιά. Δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε άσχημα αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε όλα τα πάρτι ή αν σε κάποια από αυτά θελήσετε να φύγετε νωρίς. Κάντε αυτό που νιώθετε, και θα εκπλαγείτε με τον χρόνο που θα εξοικονομήσετε – και πολύ περισσότερο με την ικανοποίηση που θα σας δημιουργήσει η αίσθηση ότι εσείς βρίσκεστε στο «τιμόνι» της ζωής σας.

3. Αυτές τις γιορτές σκορπίστε απλόχερα αγάπη και συμπόνια . Και μην ξεχνάτε να κατευθύνετε λίγο από αυτό το εορταστικό πνεύμα και προς τη δική σας πλευρά. Τι κι αν δεν διαλέξατε το τέλειο δώρο ή σας άρπαξε λίγο η γαλοπούλα. Δεν χάλασε κι ο κόσμος!

Καλές γιορτές!

Πηγή: http://www.mindful.org/