01 02 03 04 05 06 07 08

Το ΥSM έχει ολοκληρώσει τον κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξής του, που υπηρετούσε για δεκατρία χρόνια, τον σκοπό της ευρύτερης διάδοσης της γιόγκα.

Επισκεφθείτε το νέο μας site, www.nirvikalpa.gr, όπου θα βρείτε όλες τις δραστηριότητές της Σουάμι Νιρβικάλπα και τους χώρους που αυτές φιλοξενούνται.

Τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριος 2023 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 35 1 2 3
week 36 4 5 6 7 8 9 10
week 37 11 12 13 14 15 16 17
week 38 18 19 20 21 22 23 24
week 39 25 26 27 28 29 30
Κανένα γεγονός

Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε!

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Yoga Studio Maroussi,

Χάρι Ομ!

Το ΥSM ολοκληρώνει τον κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξής του, που υπηρετούσε για δεκατρία χρόνια, τον σκοπό της ευρύτερης διάδοσης της γιόγκα. Στις μέρες μας η γιόγκα έχει γίνει ευρέως γνωστή, ενσωματώθηκε και αφομοιώθηκε από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, που σχεδόν έχασε το αρχικό της νόημα. Υπάρχουν πλέον πολλά είδη γιόγκα, πολλοί δάσκαλοι και πληθώρα yogastudios. Αυτό με ώθησε ν'αναρωτηθώ ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος μου στη μαθητεία και στη διδασκαλία της γιόγκα για τα επόμενα χρόνια.

Ο διδάσκαλος μου Σουάμι Νιραντζανανάντα, καθέστησε σαφές, ότι οι ασκούμενοι που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη γιόγκα ως εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης, χρειάζεται να περάσουν στο επίπεδο της «γιογκικής σάντανα» και του «γιογκικού τρόπου ζωής». Έτσι η διδασκαλία μου τα τελευταία χρόνια, προσανατολίστηκε στην κατεύθυνση της σάντανα. Η γιόγκα σάντανα δεν είναι απλά μια πρακτική της γιόγκα. Ο όρος "σάντανα" σημαίνει προσπάθεια για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού. Οι πρακτικές της γιόγκα που χρησιμοποιούνται, αποτελούν απλά το μέσο για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Πρόσφατα, στη διδασκαλία μου προστέθηκε πιο συστηματικά, η συμβουλευτική προσέγγιση, που αφορά τους τρόπους εφαρμογής της φιλοσοφίας της γιόγκα στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να οδηγηθούμε σταδιακά στον γιογκικό τρόπο ζωής. Έτσι ο στόχος μου από εδώ και στο εξης είναι να παρέχω τα εργαλεία σε εκείνους τους ασκούμενους, που ενδιαφέρονται να εξελίξουν την πρακτική τους και επιθυμούν να εκφράσουν πιο ενεργά στη ζωή τους και στην κοινωνία, το ανεκδήλωτο εσωτερικό τους δυναμικό.

Νοιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, για την αγάπη, την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια που μου προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι από εσάς, είστε μαζί μου από το ξεκίνημα αυτής της διαδρομής και έχετε στηρίξει τα βήματά μου και την προσπάθειά μου αμέριστα. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!

Στο εξής θα βρίσκετε τις δραστηριότητές μου, να «φιλοξενούνται» σε yogastudios, κέντρα υγείας και εναλλακτικών θεραπειών, καθώς και σε δημόσιους χώρους σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι τρέχουσες δραστηριότητές μου προς το παρόν είναι σχετικές με:
ChakraYogaSadhana,
TattwaYogaSadhana,
PersonalYogaSadhana,
MeditationCourses,
YogicLifestyleRetreats,
MindfulLifeSeminars και
Προγράμματα Εκπαίδευσης δασκάλων 500 ωρών.

Όσοι επιθυμείτε να κρατήσετε επαφή μαζί μου και να ενημερώνεστε για τις τρέχουσες δραστηριότητές μου, μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να με ακολουθήσετε στο Facebook: SwamiNirvikalpa και προσεχώς στη νέα προσωπική μου ιστοσελίδα.

Σας ευχαριστώ!

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση,
Σουάμι Νιρβικάλπα