Τον προηγούμενο μήνα Μαίος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31
Κανένα γεγονός

Άρθρα

Το άρθρο του μήνα - Mάιος 2015

Αποτοξίνωση από μέσα προς τα έξω

Περισσότερα...

Η σκέψη του μήνα - Ιούνιος 2015

"Έχεις την υπομονή να περιμένεις μέχρι να κατακάτσει η λάσπη και το νερό να γίνει διαυγές;"

Περισσότερα...

Σατκάρμας - Αποτοξίνωση

Δραστικές τεχνικές που χαρίζουν υγεία και ευεξία.

Περισσότερα...

Γιόγκα για παιδιά (Οι ασκήσεις)

Ασκήσεις για δυο

Οι ασκήσεις για ζευγάρια βοηθούν τα παιδιά να πετύχουν μεγαλύτερη κίνηση από ότι μπορεί να κάνει κανείς μόνος του. Βελτιώνουν την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό μεταξύ τους. Τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν στο ζευγάρι τους, για παράδειγμα: να στρίψει περισσότερο ή να μην τραβάει τόσο πολύ. Έτσι μαθαίνουν να ζητάνε αυτό που χρειάζονται αλλά και να σέβονται τα όρια του άλλου.

Περισσότερα...

Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με γιόγκα

Δείτε ποιές άσανα (σωματικές στάσεις γιόγκα) είναι αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας 

Περισσότερα...

Σάτσανγκ με τον Σουάμι Σιβανάντα

Εκείνος που ασκείται καθημερινά στην ενδοσκόπηση και την αυτόανάλυση μπορείνα ανακαλύψει τα ελαττώματα και τιςέξειςτου και να τα εξαλείψει. Μέσω της ενδοσκόπησης ο ασκούμενος μαθαίνει τους νόμους και τους τρόπους του νου και ελέγχει τις περιπλανήσεις του. Κατάτη διάρκεια της ενδοσκόπησης μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη γοργή μετατόπιση του νου από τη μια σκέψη στην άλλη και έχει την ευκαιρία να διοχετεύσει τη νοητική του ενέργεια στο θεϊκό κανάλι.

Περισσότερα...

Σάμπτζι - Συνταγή Γιογκικής Διατροφής

Το σάμπτζι είναι ένα πολύ βασικό φαγητό της γιογκικής κουζίνας. Αποτελείται κατά κανόνα από πατάτες και από ένα ακόμα λαχανικό, συν τη βάση. Κατά προτίμηση κάνουμε σάμπτζι με κουνουπίδι, μπρόκολο ή κολοκυθάκια..

Περισσότερα...

Το άρθρο του μήνα - Μάρτιος 2015

5 λόγοι για να ασκηθείτε στην πραναγιάμα

Περισσότερα...

Η σκέψη του μήνα - Μάιος 2015

"Θα ήθελα με όλη μου την καρδιά να ολοκληρώσω ένα σπουδαίο και ευγενές έργο.

Περισσότερα...

Γιόγκα για παιδιά (Πως και γιατί..)

Γιατί το παιδί μου να κάνει γιόγκα;

Υπερκινητικότητα ή νωθρότητα, παχυσαρκία ,ακινησία, έλλειψη συγκέντρωσης είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα στην Ελλάδα και στο Δυτικό κόσμο. Η ηρεμία και η χαλάρωση καθώς και η δημιουργική έκφραση και η καλή επικοινωνία είναι ίσως κάτι που οι γονείς δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντικά είναι για την υγιή νοητική– συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους . Τα νευρικά παιδιά δεν αποτελούν σήμερα την εξαίρεση και αντιδρούν έντονα με φωνές , νεύρα ή και κλείσιμο στο εαυτό τους. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το παιδί να ηρεμήσει, να συγκεντρωθεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Περισσότερα...

Γιόγκα στην εμμηνόπαυση

Για πολλές γυναίκες το πέρασμα στην εμμηνόπαυση είναι ένας πραγματικός γολγοθάς. Με τις ασκήσεις γιόγκα όμως που σας προτείνουμε μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα άμεσα και φυσικά. Εξάψεις, κατακράτηση υγρών στο σώμα, περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και των γλουτών, αίσθημα βάρους ή δυσκαμψία στις αρθρώσεις ιδιαίτερα των γοφών και η κατάθλιψη, αυτά είναι κάποια από τα συμπτώματα που συνοδεύουν τη γυναίκα σε αυτή τη 'δύσκολη' φάση της ζωής της. Ευτυχώς όμως, στην γιόγκα υπάρχουν πολλές πρακτικές με τις οποίες αντιμετωπίζονται αυτά τα συμπτώματα.

Περισσότερα...

Γιόγκα - φιλοσοφία και επιστήμη ζωής

Η λέξη γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση.

Σε ένα πρακτικό επίπεδο είναι ένα μέσο για την εξισορρόπηση του σώματος,

του νου και των συναισθημάτων. Αποτελείται από τρία βασικά συστατικά στοιχεία.

Περισσότερα...

Νταλ - Συνταγή Γιογκικής Διατροφής

Το νταλ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά και μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Γίνεται με ένα όσπριο, κατά κανόνα με φάβα, συν τη βάση. Μπορεί να γίνει και με ροβίτσα, αρακά ή φακή.

Περισσότερα...

Το άρθρο του μήνα - Ιανουάριος 2015

Οι τρεις ποιότητες της φύσης (Gunas)

Περισσότερα...

Γιόγκα για παιδιά και εφήβους

Ασκήσεις σε ζευγάρια

Οι ασκήσεις για ζευγάρια βοηθούν τα παιδιά να πετύχουν μεγαλύτερη κίνηση από ότι μπορεί να κάνει κανείς μόνος του. Βελτιώνουν την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό μεταξύ τους. Τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν στο ζευγάρι τους, για παράδειγμα: 'να στρίψει περισσότερο' ή 'να μην τραβάει τόσο πολύ'. Έτσι μαθαίνουν να ζητάνε αυτό που χρειάζονται αλλά και να σέβονται τα όρια του άλλου.

Περισσότερα...

Γιόγκα στο ραδιόφωνο

Γιόγκα στο ραδιόφωνο; Γιατί όχι;

Αφού εκπέμπουμε από το Ράδιο Δίεση και μάλιστα από την φυλή των φίλων. Μιά εκπομπή που αντιμετωπίζει την μουσική αλλά και ότι μας περιβάλλει με ευαισθησία και ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής.

Η λέξη γιόγκα προέρχεται από την σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση. Σε ένα πρακτικό επίπεδο ένα μέσο για την εξισορρόπηση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων.

Περισσότερα...

Γιογκική Διατροφή

Η γιογκική διατροφή είναι κυρίως φυτοφαγική, με μικρή ποσότητα γαλακτοκομικών προϊόντων και συγκεκριμένα, γάλα, γιαούρτι και τυρί. Στηρίζεται σε φυτικές τροφές, όσο το δυνατόν φρέσκιες, αγνές, χωρίς συντηρητικά και χημικές προσθήκες.

Περισσότερα...

Το άρθρο του μήνα - Απρίλιος 2014

Γιόγκα για Όλες τις Εποχές: Άνοιξη

 

Από την Nichole Golden

Περισσότερα...

Το άρθρο του μήνα - Δεκέμβριος 2014

Ανακούφιση από το στρες των εορτών

Περισσότερα...