Τον προηγούμενο μήνα Μαίος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31
Κανένα γεγονός

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ

Σάτσανγκ με τον Σουάμι Σιβανάντα

Εκείνος που ασκείται καθημερινά στην ενδοσκόπηση και την αυτόανάλυση μπορείνα ανακαλύψει τα ελαττώματα και τιςέξειςτου και να τα εξαλείψει. Μέσω της ενδοσκόπησης ο ασκούμενος μαθαίνει τους νόμους και τους τρόπους του νου και ελέγχει τις περιπλανήσεις του. Κατάτη διάρκεια της ενδοσκόπησης μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη γοργή μετατόπιση του νου από τη μια σκέψη στην άλλη και έχει την ευκαιρία να διοχετεύσει τη νοητική του ενέργεια στο θεϊκό κανάλι.

Περισσότερα...

Γιόγκα - φιλοσοφία και επιστήμη ζωής

Η λέξη γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση.

Σε ένα πρακτικό επίπεδο είναι ένα μέσο για την εξισορρόπηση του σώματος,

του νου και των συναισθημάτων. Αποτελείται από τρία βασικά συστατικά στοιχεία.

Περισσότερα...

Γιόγκα στο ραδιόφωνο

Γιόγκα στο ραδιόφωνο; Γιατί όχι;

Αφού εκπέμπουμε από το Ράδιο Δίεση και μάλιστα από την φυλή των φίλων. Μιά εκπομπή που αντιμετωπίζει την μουσική αλλά και ότι μας περιβάλλει με ευαισθησία και ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής.

Η λέξη γιόγκα προέρχεται από την σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση. Σε ένα πρακτικό επίπεδο ένα μέσο για την εξισορρόπηση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων.

Περισσότερα...

Η γιόγκα είναι μόδα;

Η γιόγκα είναι μόδα; Τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητας της έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. 16.000.000 Aμερικανοί κάνουν σήμερα γιόγκα. Σε διάφορα μέρη του κόσμου, οι πρακτικές της εφαρμόζονται ήδη στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στο management και αλλού. Οι πιο διαδεδομένες μορφές στο δυτικό κόσμο είναι η Χάθα και η δυναμική γιόγκα.

Περισσότερα...

Η επιστήμη της δύναμης της προσευχής με συναίσθημα

Είδαμε τα παρακάτω links που μας φάνηκαν ενδιαφέροντα και σκεφτήκαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Βοηθήστε τον εαυτό σας, την οικογένεια και όλη την κοινωνία με την δύναμη της προσευχής με συναίσθημα!

Περισσότερα...

Καλλιεργώντας την αγάπη και την ευσπλαχνία

(άρθρο της Αυτού Παναγιότητας του Δαλάι Λάμα)

"Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι η πλειονότητα των οποίων, σαν και εσένα, δεν θέλει να υποφέρει", διδάσκει ο Δαλάι Λάμα – ενώ οι περισσότεροι θα σπεύδαμε να συμφωνήσουμε μαζί του, ξεχνώντας ίσως ότι στην καθημερινή μας ζωή τείνουμε συχνά να συμπεριφερόμαστε σαν ο προσωπικός μας πόνος και η προσωπική μας ευτυχία να είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα από των άλλων ανθρώπων.

Περισσότερα...

Συνέντευξη της Swami Nirvikalpa

 

Συνέντευξη της Swami Nirvikalpa στον Μιχάλη Φιλίνη και τη Λένα Αδαμοπούλου του περιοδικού Yoga world.Από το σταθμό του αστικού σιδηρόδρομου του Αμαρουσίου, πολύ εύκολα βρήκαμε την οδό Σπύρου Λούη, μετά από τέσσερα λεπτά περπάτημα. Στον αριθμό δεκαπέντε είδαμε ένα κομψότατο κτίριο με λευκή καθαρή πρόσοψη. Είχαμε φτάσει στο YOGA STUDIO ΜAROUSSI.

Η Σουάμι Νιρβικάλπα μας υποδέχθηκε ντυμένη στο φωτεινό πορτοκαλί ένδυμά της, που φαινόταν να έχει την απόχρωση του ήλιου όταν βασιλεύει . Πολύ εγκάρδια και ταπεινή, η Σουάμι μας προσκάλεσε να καθίσουμε σε έναν απολαυστικό πράσινο καναπέ. Ο ενιαίος χώρος με τις καθαρές επιφάνειες ενέπνεε μινιμαλισμό και ένα καθαρό λευκό φως σε αφθονία έλουζε τον εσωτερικό χώρο του γιόγκα στούντιο.

Αφού μας προσέφερε τσάι και κουλουράκια, η Σουάμι Νιρβικάλπα ήταν πρόθυμη να μας αφυπνίσει στην φιλοσοφία της γιόγκα που την έχει εμπνεύσει και μας μίλησε για την μέθοδο διδασκαλίας της. Την διέκριναν η άνεσή και η αμεσότητα της και με απαλή φυσικότητα απαντούσε στις ερωτήσεις μας.

 

Περισσότερα...