Τον προηγούμενο μήνα Μαίος 2021 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31
Κανένα γεγονός

Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα Επίπεδο 1 - 40 ώρες

Μία πρώτη προσέγγιση στην εξερεύνηση του ήχου και στην ενεργοποίηση του εσωτερικού δυναμικού, με πρακτικές από τη Νάντα και από την Κουνταλίνι Γιόγκα, μέρος της οποίας είναι η Τσάκρα Γιόγκα Σάντανα.

 nada-tsakra-yoga

Μία πρώτη προσέγγιση στην εξερεύνηση του ήχου και στην ενεργοποίηση του εσωτερικού δυναμικού, με πρακτικές από τη Νάντα και από την Κουνταλίνι Γιόγκα, μέρος της οποίας είναι η Τσάκρα Γιόγκα Σάντανα.

Σκοπός του σεµιναρίου είναι να εξερευνήσει την επιστήµη των Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα, που θεωρούνται πανίσχυρες µορφές διαλογισµού. Θα παρουσιαστούν οι τεχνικές και οι τρόποι για να τις εφαρµόσουµε στην καθηµερινότητα και στη διδασκαλία µας.

Τί είναι η Νάντα Γιόγκα

Η Nάντα Γιόγκα ασχολείται µε τους ήχους. Είναι η γνώση της ποιότητας των ήχων και η επίδραση τους στον άνθρωπο. Η λέξη ΝΑΝΤΑ προέρχεται από τη Σανσκριτική ρίζα NAΝΤ.
Τα προγράμματα Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα υποστηρίζονται και σε εβδομαδιαία βάση μαθημάτων ΧαθΑνάντα (Ανάντατζιοτι) και Η αφύπνιση των Τσάκρα (Σουάμι Νιρβικαλπανάντα).
Τα εβδομαδιαία μαθήματα δε συμπεριλαμβάνoνται στις παραπάνω τιμές. Όσοι παρακολουθήσουν το Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα θα έχουν έκπτωση 10%, στο αντίστοιχο εβδομαδιαίο τους μάθημα.

Στη Νάντα Γιόγκα οι ήχοι χωρίζονται σε 4 στάδια:

Βαikhari, οι εξωτερικοί ήχοι που ακούµε
Madhyama, ήχοι πιο λεπτοφυείς απο τους Βαikhari
Pashyanti, νοητικοί ήχοι
Para nada, ήχοι πέρα το πεδίο αντίληψης ενός φυσιολογικού ανθρώπου.

Με τη Νάντα Γιόγκα επιτυγχάνεται η αποστασιοποίηση από τις αισθήσεις (πρατυαχάρα) µέσω της παρατήρησης των εξωτερικών ήχων. Στη συνέχεια, η παρατήρηση των εσωτερικών ήχων και τέλος, ο εντοπισµός των νοητικών ήχων."Στη Χάθα Γιόγκα προσπαθούµε να εστιάσουµε το νου σε ένα σηµείο. Στη Nάντα Γιόγκα προσπαθούµε να εστιάσουµε το συναίσθηµα σε ένα σηµείο!"

Η Νάντα Γιόγκα είναι, επίσης, ένα ταξίδι διαµέσου των Τσάκρα. Αναπόσπαστο µέρος της Nάντα Γιόγκα είναι τα µάντρα, δηλαδή δοµηµένοι ήχοι -στα σανσκριτικά- µε πολύ ισχυρή δόνηση. Η θεραπευτική χρήση των µάντρα είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σύγχρονες επιστηµονικές έρευνες δείχνουν ότι µέσω των ηχητικών δονήσεων µπορούµε να επιφέρουµε δραστικές αλλαγές στο ενεργειακό µας επίπεδο και, κατά συνέπεια, στο σώµα και στο νου µας. Ο ήχος είναι µια σύνδεση µε το βαθύτερο είναι µας. Το τραγούδι και η απαγγελία είναι µια ισχυρή µέθοδος για να έρθουµε σε επαφή µε τον εαυτό µας και να επικοινωνήσουµε µε τους άλλους ανθρώπους. Η οµαδική απαγγελία µάντρα είναι µια έντονη εµπειρία για τους συµµετέχοντες.

Τί είναι η Τσάκρα Γιόγκα

Τσάκρα σημαίνει κόμβος ή στόβιλος ενέργειας. Τα τσάκρα δεν ανήκουν στο φυσικό σώμα αλλά στο ενεργειακό ή, κατά άλλους, στο ψυχικό σώμα. Αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και τα κυριότερα βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Συνδέονται, επίσης, και τροφοδοτούν με ενέργεια εσωτερικά όργανα στο σώμα μας, αδένες, νευρικά πλέγματα, καθώς και με συγκεκριμένες νοητικές καταστάσεις και συναισθήματα όπως ο φόβος, η ενοχή, η ντροπή.

Οι πρακτικές εξισορρόπησης των τσάκρα απομακρύνουν τα χρόνια νοητικά μπλοκαρίσματα, ρυθμίζουν θέματα υγείας και απελευθερώνουν το εσωτερικό δυναμικό μας.

Τί πετυχαίνουµε

Μέσω των πρακτικών της Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα που θα διδαχθούµε σε αυτό το σεµινάριο, µπορούµε να "ησυχάσουµε" το νου, να αποµακρύνουµε τα εµπόδια και να επιστρέψουµε στο κέντρο της ύπαρξης µας. Έτσι, η έκφραση της δημιουργικότητας στην καθημερινή μας ζωή γίνεται μία φυσική κατάσταση.

Σε ποιόν απευθύνεται

Το πρόγραµµα είναι δοµηµένο κατάλληλα ώστε να απευθύνεται τόσο στους δασκάλους γιόγκα, όσο και στους ασκούµενους µαθητές που τους ενδιαφέρουν αυτές οι πρακτικές. Βασικές γνώσεις και εµπειρία πάνω στη γιόγκα είναι επιθυµητές.

 

chakras

 

Θεµατολογία

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι χωρισµένο σε τρείς κατηγορίες. Σε κάθε κατηγορία αντιστοιχούν ανάλογες τεχνικές και θεωρία σύµφωνα µε τον παρακάτω πίνακα.

Σωµατικό επίπεδο

Σούρυα Ναµασκάρα µε τα Σούρυα (ηλιακά) και τα Μπίτζα (σπερµατικά) µάντρα

Άσανα µε συγκέντρωση στα τσάκρα

Εντοπισμός των τσάκρα

Κάια Στέρυαµ - ανάπτυξη σταθερότητας στο σώµα

Νοητικό επίπεδο (τεχνικές διαλογισµού)

Κίρταν - το γιογκικό τραγούδι

Σανµούκι Μούντρα (Πρατυαχάρα - το κλείσιµο των επτά πυλών)

Τσάκρα Σούντι Σάντανα (εξισορρόπηση και εξαγνισµός των τσάκρα)

Τσάκρα Γιόγκα Νίντρα (οραματισμός και περιφορά της επίγνωσης στα ενεργειακά κέντρα)

Ενεργειακό (Πρανικό) επίπεδο

Απαγγελία AUM µε ποικίλους τρόπους. Η ερµηνεία του ΑUM σύµφωνα µε την Μαντούκια Ουπανισάντ και σε σχέση µε το νου.

Μπίτζα (σπερµατικά) µάντρα των τσάκρα - Τρόποι απαγγελίας

Βεδικά και Ταντρικά μάντρα - Η επίδρασή τους και τρόποι απαγγελίας

Γκαγιάτρι μάντρα - Εκμάθηση και πώς επιδρά στο πρανικό σώμα

Ουτζάι Πραναγιάµα - µε επίγνωση σε ενεργειακά κανάλια (νάντι)

Θιβετανική Μπράµαρι Πραναγιάμα

Πράναβα Πραναγιάµα (Μπράµαρι µε χρήση του Οµ και επίγνωση

του καναλιού ενέργειας στη σπονδυλική στήλη)

Μπάντα - τα τρία ενεργειακά κλειδώματα, για τη συγκέντρωση της ενέργειας στα τσάκρα

Επιπλέον, στο θεωρητικό µέρος θα παρουσιαστούν:

- Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες σε σχέση µε τις ηχητικές δονήσεις και την επίδρασή τους σε σώμα-πράνα-νου

- Η ψυχολογία των Τσάκρα. Τα χαρακτηριστικά τους σε κατάσταση ισορροπίας (σάτβα), υπερλειτουργίας (ράτζα), υπολειτουργίας (τάμα)

- Οι πρακτικές των Τσάκρα - Νάντα Γιόγκα σε σχέση µε τα πέντε Κόσας (καταστάσεις ύπαρξης)

nada-tsakra-yog

Διδάσκουν

Η Σουάµι Νιρβικαλπανάντα / Όλγα Αλεξίου

Είναι υπεύθυνη του Yoga Studio Maroussi. Συντονίζει και καθοδηγεί όλα τα προγράµµατα της Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα. Είναι Senior Teacher με εκπαίδευση στο σύστημα της Satyananda Yoga, με διδακτική εμπειρία 30 ετών. Επίσης, Yoga Alliance International Certified as" Master of Yoga" (τίτλος ανώτατης βαθμίδας της Yoga Alliance).

Η διδασκαλία της συνδυάζει πρακτικές από όλους τους κλάδους της γιόγκα (integral yoga).

Εφαρµόζει η ίδια συστηµατικά πρακτικές της Κουνταλίνι - Κρίγια γιόγκα από το σύστηµα του ∆ιδασκάλου της Παραµαχάµσα Σατυανάντα µε σκοπό την αφύπνιση του εσωτερικού δυναµικού που ενυπάρχει σε όλους µας.

Ο Μαχάτµα / Μιχάλης Ευαγγελίδης E-RYT 200, RYT 500

NHD in Physiotherapy. Accredited SATYANANDA YOGA® Teacher A33859 - Diploma in Satyananda Yoga Training (1500hrs)- Australia.

Επίσης, έχει σπουδάσει µουσική, κρουστά και είναι μέλος του μουσικού σχήματος Bhakti Age Kirtan (γιογκικό τραγούδι). Στην καθημερινή του σάντανα ασχολείται συστηματικά µε πρακτικές της Νάντα Γιόγκα.

Ο Ανάντατζιοτι / Στέλιος Καρπαθάκης

Δάσκαλος με εκπαίδευση στο σύστημα της Satyananda Yoga.

Σπούδασε όπερα, μοντέρνα φωνητική και συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες σε παραστάσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος του μουσικού σχήματος Bhakti Age Kirtan (γιογκικό τραγούδι).

Στο μάθημα του συνδυάζει τη Χάθα Γιόγκα, με το Κίρταν (γιογκικό τραγούδι της καρδιάς) και τη Νάντα Γιόγκα (η γιόγκα του ήχου και των δονήσεων).

Δοµή και διάρκεια 

Διάρκεια

Αντικείμενο

12 ώρες

Νάντα Γιόγκα - Θεωρητικό μέρος - Εκπαίδευση πρακτικών 

12 ώρες

Τσάκρα Γιόγκα - Θεωρητικό μέρος - Εκπαίδευση πρακτικών 

8 ώρες

Πρακτική άσκηση Νάντα Γιόγκα (σάντανα)-με τη μορφή εργασίας με την προσωπική παρακολούθηση και υποστήριξη από το Μαχάτμα 

8 ώρες

Πρακτική άσκηση Τσάκρα Γιόγκα (σάντανα)-με τη μορφή εργασίας, με την προσωπική παρακολούθηση και υποστηρίξη από τη Σουάμι Νιρβικάλπα

Σύνολο: 40 ώρες

 

  

Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε το καθένα πρόγραμμα ξεχωριστά ή και μαζί.

Με την ολοκλήρωση παρέχεται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης αναγνωρισμένο από την Yoga Alliance Int.

Σάντανα: πνευματική πρακτική για την επίτευξη εσωτερικής εμπειρίας, κατάλληλο και απαραίτητο μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού.

Κόστος

Έγκαιρη κράτηση, προεξόφληση (μέχρι 10 μέρες πριν την έναρξη των προγραμμάτων):

Νάντα Γιόγκα: 170€

Τσάκρα Γιόγκα: 170 €

Τιμή πακέτου για τα δύο προγράμματα μαζί: 310 €

Αργοπορημένη κράτηση:

Νάντα Γιόγκα: 190€

Τσάκρα Γιόγκα: 190 €

Τιμή πακέτου για τα δύο προγράμματα μαζί: 350 €

Δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις.

Τα προγράμματα Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα υποστηρίζονται και σε εβδομαδιαίο επίπεδο μαθημάτων ΧαθΑνάντα (Ανάντατζιοτι) και Η αφύπνιση των Τσάκρα (Σουάμι Νιρβικαλπανάντα). Τα εβδομαδιαία μαθήματα δεν συμπεριλαμβάνoνται στις παραπάνω τιμές. Όσοι παρακολουθήσουν το Νάντα - Τσάκρα Γιόγκα θα έχουν έκπτωση 10%, στο αντίστοιχο εβδομαδιαίο τους μάθημα.

∆ηλώστε έγκαιρα τη συµµετοχή σας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες

* Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α 23%